Voor een actieve, sociale en ongedwongen invulling van de dag!
 

WAT ZIJN ONZE ACTIVITEITEN?

Onze technische dagbesteding draagt bij aan het stukje leren/werken in jouw wekelijkse routine. Je leert resultaatgericht en procesmatig te werken aan laagdrempelige technische klussen. De voldoening haal je uit de kennis die je op doet en het zicht- en tastbare resultaat wat je uiteindelijk neerzet. 

Bouw/Techniek 
Op onze technische afdeling komen verschillende klussen aan bod. Zo werken wij veel met hout, metaal en soms kunststof. Denk bijvoorbeeld aan het maken van tuinmeubels, dierenmeubels (manden, hokken of speeltoestellen), borden (uithang-, instructie- of naamborden) en soms ook tuingerelateerde klussen zoals de paardenrijbaan ontdoen van onkruid, een pad opnieuw bestraten of hekken/poorten of gebouwen opnieuw schilderen. 

Naast de kleinere klussen staan er ook grotere projecten in de planning. Zo zijn wij voornemens de productie van Tiny Houses op te zetten. Vooralsnog is dit experimenteel en vereist dit nog enige voorbereiding. 

Autolak schade herstel
Deze activiteiten hebben alles te maken met het herstellen en visueel opknappen van auto's. Zo kun je krassen herstellen en auto's polijsten. Daarnaast werken we aan het interieur van de auto. Kortom alles om een auto verkoopklaar te maken.  Er is voldoende oefen materiaal om wegwijs te worden met het schade herstel. Wanneer je de techniek voldoende onder de knie hebt, kun je aan het echte werk beginnen. 

In de toekomst willen wij mogelijk ook aan car-wrapping doen. 

 Voorbeelden van enkele projecten:


Samenwerking Het Erf van Reijne

Omdat onze activiteiten plaatsvinden op dezelfde locatie als Zorg - atelier, -werkplaats en -boerderij Het Erf van Reijne, willen wij jullie graag op de hoogte stellen van de activiteiten die zij aanbieden. Het Erf van Reijne biedt onder andere:

  • Een atelier waar kleding gemaakt wordt, geschilderd, gekleid, getekend en andere vormen van handwerk gedaan kunnen worden;
  • Een werkplaats, hier worden ongeveer dezelfde werkzaamheden uitgevoerd als bij Dagbesteding Zaanstad. Een klein verschil zit hem in de projecten. Dagbesteding Zaanstad heeft als doel om moderne, - als woning bruikbare - Tiny Houses te fabriceren. Het Erf van Reijne gaat een zogenaamde authentieke, ouderwetse '' Gipsy Wagon'' maken. 
  • Een kleinschalig boerderij gedeelte waar de verzorging van kippen, honden en paarden wordt aangeboden. Deze verzorging bestaat o.a. uit het poetsen van de paarden, het uitmesten van de stallen, het kammen van de honden en het uitlaten van de honden. Het laatste vindt plaats in groepsverband in een natuurgebied of bos/parkomgeving (momenteel niet mogelijk vanwege Corona).
  • Een tuin waarin bloemen geplant kunnen worden, tevens zijn er los verrijdbare bloembakken waarin kruiden worden geteeld. Er ligt een toekomst plan om ook een kas in te richten om hierin meer gewassen te verbouwen. 

Mocht je interesse hebben in 1 van deze activiteiten, dan kun je contact opnemen met Janny of Dirk: https://hevr.nl/index.php/contact-met-het-erf-van-reijne/