Voor een ongedwongen, gezellige en actieve invulling van de dag!
 

HOE WORDT DE DAGBESTEDING FINANCIEEL GEREGELD?

Pluzorg 
Pluzorg, ook wel Heemzorg genoemd, is een overkoepelend orgaan in Noord-Holland waar Dagbesteding Zaanstad bij aangesloten is. Pluzorg heeft contracten met vrijwel alle gemeenten in Noord-Holland. Dit maakt het mogelijk dat veel mensen uit verschillende gemeenten bij ons terecht kunnen met een WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) beschikking. 

Pluzorg is tevens de partij die toeziet op de kwaliteit van de zorg, door jaarlijks te auditeren. Ook organiseren zij bijeenkomsten voor ons als zorgaanbieders om de zorg nog beter te maken, ons bij te scholen en met elkaar te verbinden. Alle indicaties/beschikkingen worden dan ook op naam van Pluzorg afgegeven. 


WMO of Wlz indicatie 
Je kunt bij ons terecht met een WMO of Wlz (Wet langdurige zorg) indicatie. Je kunt een WMO indicatie aanvragen bij het WMO loket, ook wel Sociaal Wijkteam (SWT) genoemd, zie voor meer informatie: 
https://www.zorgwijzer.nl/faq/wmo

Een Wlz indicatie kun je aanvragen via het Zorgkantoor in jouw regio. In Noord-Holland is dat Zilveren Kruis, zie voor meer informatie: https://www.zilverenkruis.nl/zorgkantoor/klanten/contact. Hierbij werken zij samen met  Stichting Pluzorg. Het is van belang om dit te vermelden bij het SWT tijdens de indicatie aanvraag.  


PGB
Ook kun je bij ons terecht met een PGB (Persoonsgebonden budget) op basis van de WMO of de Wlz. Je kunt een PGB aanvragen bij het SWT (Sociaal Wijkteam) van de gemeente in het dorp waar je woont. Zie voor meer informatie over gemeente Zaanstad: https://www.zaanstad.nl/mozard/!suite86.scherm0325?mPag=1012

Als je onder de Wlz valt, vraag je het PGB aan bij het zorgkantoor in jouw regio. In Noord-Holland is dat Zilveren Kruis , zie voor meer informatie: https://www.zilverenkruis.nl/zorgkantoor/klanten/contact). Om een aanvraag voor een PGB in te dienen heb je een zorgovereenkomst nodig. Hiervoor kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 

Mocht je twijfelen over of je bij ons terecht kan, neem dan vrijblijvend contact met ons op per telefoon of per e-mail. 


Eigen Middelen
Mocht je niet in aanmerking komen voor een indicatie dan kan de zorg ook uit eigen middelen betaald worden. Wanneer je hiervoor kiest, rekenen wij een vanafprijs van €60,- per dagdeel (btw-vrijgesteld). Het bedrag is afhankelijk van de intensiviteit van de zorg. Vraag hiervoor vrijblijvend een offerte aan. 

 

 

 

 
E-mailen
Bellen